Gratis sport- en beweegprogramma voor ouderen

Iedere woensdag van 15.00-15.30 uur kan  iedereen bij Days Outside (locatie v.v. Doetinchem) terecht voor een half uur lang ‘walking’ sport en bewegen. Deelname is geheel gratis. Na afloop is er gelegenheid om gezellig samen te zijn en wat te drinken in de kantine.

Het SKILLS veelzijdig bewegen programma is een samenwerking tussen de verenigingen op sportpark De Bezelhorst en Days Outside.

Voor de 6- tot 12-jarigen is er sinds vorig jaar al een gratis sport- en beweegprogramma op de sportparken Dichteren en De Bezelhorst. Daar komen nu drie sport- en beweegprogramma’s bij voor de 13- tot 19-jarigen, 19- tot 45-jarigen en een 45+ ‘walking sport- en bewegen groep’. Voor iedereen en elk niveau is er een programma op de woensdagmiddag.

Studenten van het Graafschap college doen behoefte-onderzoek in de verschillende wijken en helpen mee om het programma neer te zetten. Zij organiseren op woensdag 13 december een groot SPORTFEEST voor alle doelgroepen.

WAAROM SKILLS VOOR OUDEREN?

Uit onderzoek is gebleken dat BMO (Breed Motorische Ontwikkeling) bewegingslessen voor ouderen heel belangrijk zijn om je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Door middel van bewegingslessen krijg je een betere conditie, minder kans op hart- en vaatziektes, minder kans op vallen en je kunt langer zelfstandig blijven.

Ook is gebleken dat bewegen goed is voor het geheugen en het concentratievermogen.

DOE MEE

Ben je 45+? Kom dan gezellig op de woensdag van 15.00 tot 15.30 uur meedoen met ons breed motorisch SKILLS programma. Het programma bestaat uit een warming-up en iedere week twee andere ‘walking’ sport- en beweegprogramma’s.

Er is ook een actief en veelzijdig beweegprogramma voor  19- tot 45-jarigen. Dit programma is van 16.00-17.00 uur op sportpark De Bezelhorst en in de wintermaanden in gymzaal Rozengaarde. Je kunt zelf bekijken welk sport- en beweegprogramma het beste bij je past.

Voor meer informatie of aanmelden, stuur een mailtje naar: info@daysoutside.nl

Meer nieuws

Aankomende activiteiten:

Geen activiteiten.

Archief
Scroll naar boven