Veel klussen gedaan op NLdoet-dag

De laatste tastbare herinneringen aan corona, de stickers met ‘Houd 1,5 meter afstand’, zijn van de kantinevloer verwijderd. Het was een van de vele klussen die op NLdoet-dag 15 maart, met inzet van tal van vrijwilligers, op ons sportcomplex zijn gedaan. En enkele muren in kleedkamer 1 en 2 zijn, naar voorbeeld van kleedkamer 3, mooi wit geverfd.

Maar met de hulp van in totaal zo’n 25 vrijwilligers (waarvoor hulde) zijn er nog tal van andere klussen in en op onze accommodatie verricht. Zo zijn ook de wandtegels in de douche- en wc-ruimtes van alle 8 grote kleedkamers flink schoongeboend met water en groene zeep. Het overdekte rook- en opslaghol naast de bestuurskamer is eveneens flink onderhanden genomen. Zand, bladeren en peuken, die allemaal onder de opgestapelde stoelen, parasols en tafels waren gewaaid, zijn in de afvalbak verdwenen. En het rookhol is weer keurig ingeruimd.

Bij de uitvoering van de klussen heeft een twaalftal leerlingen van het project Graafschap Helpt Scoren, inclusief de begeleiding, zich flink verdienstelijk gemaakt. Daarnaast hebben twee stagiairs van Riwi Specialistische Diensten – het bedrijf van Rink Dobbinga – zich geheel vrijwillig ingespannen om de tegels, banken en reclameborden rond het veld met een hogedrukreiniger schoon te spuiten. Een intensieve klus, die niet op één dag kon worden geklaard, maar die de komende weken/maanden hopelijk kan worden voltooid.

Naast het verwijderen van de vloerstickers in de kantine, zijn ook de spinnendraden in de nok door NLdoet-vrijwilligers vakkundig verwijderd. Tevens werden bekers gepoetst en ziet de rest van de kantine er na het vakkundig hanteren van de stofdoek weer spic en span uit.

Het aanvankelijk bedachte plan om ook de lichtarmaturen in de bestuurskamer en hal te vervangen door energiezuiniger led-lampen kon niet worden uitgevoerd door de afwezigheid van gecertificeerde installateurs. Dat is een klus die hopelijk in de nabije toekomst nog kan worden uitgevoerd.

Hieronder enkele foto’s die een beeld geven van de verrichte werkzaamheden.

Vrijwilligers van het bedrijf Riwi Specialistische Diensten bezig met het schoonspuiten van de banken en tegelpaden rondom het hoofdveld.

Het verschil tussen vies en schoon is goed te zien.

 Onder nauw toezicht worden de corona-stickers van de kantinevloer verwijderd.

Met deskundige adviezen van o.a. Lammie van Dooren werden in kleedkamer 1 en 2 enkele muren wit geverfd, naar voorbeeld van kleedkamer 3.

 

Meer nieuws

Aankomende activiteiten:

Geen activiteiten.

Archief
Scroll naar boven