Oud-penningmeester Jan Engelen overleden

Jan Engelen, die van eind december 2017 tot en met november 2023 penningmeester van onze club was, is woensdag 13 maart op 65-jarige leeftijd overleden. Daarmee verliest v.v. Doetinchem een man die zes jaar lang gedegen financieel werk heeft geleverd en die de club in een financieel gezonde toestand achterliet.

Jan overleed aan de gevolgen van een hersentumor die hem de laatste maanden steeds meer in een wurgende greep kreeg. Na lang vechten, samen met doktoren en specialisten, heeft hij de strijd moeten opgeven.

Dat Jans financiële administratie er altijd pico bello uitzag, daarvan kunnen diverse achtereenvolgende kascontrolecommissies getuigen. Hij gaf waarschuwingen af als door leden gewenste investeringen (nog) niet konden, of zette het licht op groen als bepaalde investeringen financieel wel mogelijk waren.

Hij werkte accuraat, was buitengewoon integer en wist altijd op iedere vraag over de boekhouding antwoord te geven. Jan was een penningmeester die iedere vereniging zich zou wensen.

Bovenal was Jan Engelen een aimabel en vooral bescheiden persoon. De voetbalvereniging is een warm mens ontvallen. Ook zijn sportende collega’s van het walking-football, waar hij – tot het niet meer ging – met plezier aan deelnam, zullen hem node missen.

Op maandag 18 maart is er gelegenheid om de familie Engelen te condoleren. Dat kan van 19.00 tot 19.30 uur in het uitvaartcentrum van Monuta aan de Keppelseweg in Doetinchem. Een dag later wordt Jan in besloten kring gecremeerd.

Meer nieuws

Aankomende activiteiten:

Geen activiteiten.

Archief
Scroll naar boven